Jocuri team-building pentru comunicare
Continuam seria de jocuri teambuilding, utile in activitățile de teambuilding cu o lista de jocuri distractive pentru comunicare. Scopul acestor jocuri este de a relaxa atmosfera, astfel încât aceasta să fie una relaxată și distractivă, ideală pentru un team-building reușit.
Joc distractiv teambuilding: Sardelele
- Materiale necesare: fără
- Regulile jocului: jocul e la fel cu „de-a v-aţi-ascunselea”, numai că pe invers: un jucător (numit de instructor, sau voluntar) se ascunde, iar la un semnal restul grupului începe să-l caute. Cine găseşte persoana ascunsă, se înghesuie şi se ascunde împreună cu ea, în acelaşi loc. Jocul se termină când ascunzătoarea devine vizibilă din cauza înghesuielii.
Joc de teambuilding: Piatra – hârtia – foarfeca
- Materiale necesare: fără
- Regulile jocului: este vorba de o versiune la scară mare a jocului clasic, în care, la un semnal ambii jucători fac deodată cu mâna gestul care simbolizează unul din obiectele: piatra (pumnul strâns), hârtia (palma desfăcută) şi foarfeca (două degete în V). Câştigă cel care a făcut gestul mai „tare”: hârtia bate (înfăşoară) piatra dar e bătută (tăiată) de foarfecă, iar piatra bate foarfeca.
În noua versiune, la semnalul instructorului membrii ambelor echipe 139 mimează toţi deodată obiectul pe care şi l-au ales în prealabil, apoi membrii echipei câştigătoare se reped să prindă (îmbrăţişeze) membrii echipei care a pierdut. Aceştia fug să scape, dincolo de marginea terenului de joc. Jucătorii prinşi se încadrează în echipa câştigătoare, apoi manşa se repetă. Jocul se termină când toţi participanţii devin membrii unei singure echipe.
Pentru joc, grupul se împarte în două grupe egale. Pe sol se desenează cu cretă două linii centrale paralele, la 1,5 m distanţă (pe care se înşiră echipele) şi alte două în afara acestora, care stabilesc marginile terenului de joc. Fiecare linie de margine se află la distanţă egală de linia centrală respectivă (aproximativ 5 m). Înaintea unei manşe, fiecare grupă se sfătuieşte în secret ce obiect va mima, apoi ambele echipe se înşiră faţă în faţă la mijlocul terenului, la distanţă de două braţe întinse.
Joc de teambuilding: Hai să prindem!
- Materiale necesare: fără
- Regulile jocului: este vorba de o variantă a cunoscutului joc „de-a prinselea”. Un voluntar (sau un jucător numit de instructor) aleargă să-i prindă pe ceilalţi, care se salvează refugiindu-se în afara terenului de joc (marcat dinainte). Cel prins se ia de mână cu prinzătorul şi formează un „năvod”, care aleargă să prindă alţi jucători. „Năvodul” creşte din ce în ce mai mare.
- Variantă: „ prinzătorul” şi ceilalţi „prinşi” (participanţi la „năvod”) sunt diferiţi de ceilalţi jucători: sar într-un picior, au un fular la gât, poartă şapcă etc
- Indicații: la descifrarea experienţei se va sugera că „prinzătorul” reprezintă individul care susţine o iniţiativă, sau este un catalizator al schimbării (de mentalitate, de apucături etc.) în cadrul grupului.
Desfăşurarea jocului arată că după ce porneşte, „schimbarea” se petrece în ritm din ce în ce mai rapid. E suficient să vrei – şi vei reuşi!
Joc de teambuilding: Teatrul ciudat
- Materiale necesare: fără
- Regulile jocului: : o parte din jucători sunt actori, ceilalţi spectatori. Orice spectator poate striga oricând “opriţi!”. La această comandă, actorii încremenesc în posturile în care se găseau, iar spectatorul care a strigat ia locul unuia din actori, care devine spectator, iar “piesa” continuă cu noua distribuţie. Comanda o dă cel căruia i-a venit o idee grozavă pentru a continua cu mai mult haz “piesa de teatru”.
Joc de teambuilding: Te rog să zâmbești
- Materiale necesare: fără
- Regulile jocului: un voluntar stă în centrul cercului format de restul jucătorilor, care stau aproape unul de altul. Voluntarul se apropie de o „victimă” şi privind-o în ochi, îi spune: „dragă, dacă mă iubeşti, zâmbeştemi!”. El n-are voie să atingă „victima”, dar altfel, poate face orice. „Victima” rămâne impasibilă şi răspunde: „te iubesc, dar nu pot zâmbi”. Ea n-are voie să zâmbească, sau să se strâmbe cât de puţin, în orice fel. Dacă nu reuşeşte să facă „victima” să zâmbească, voluntarul încearcă cu alt jucător, până ce izbuteşte. Victima care zâmbeşte schimbă locul cu cel din centrul cercului. Nu e voie să se folosească cuvinte obscene, vulgare sau obraznice, nici să se facă propuneri explicit sexuale.
Joc de teambuilding: Scapă de minge!
- Materiale necesare: 3-4 mingii, sau sticle din plastic; muzică
- Regulile jocului: participanţii formează un cerc, stând cu mâinile pe umerii celui din faţă. Instructorul introduce pe rând mingiile, care trebuie pasate vecinului, înainte sau înapoi de-a lungul cercului, folosind picioarele, cât timp cântă muzica. Când se opreşte muzica, cine are mingea (sticla) iese din joc (cerc). Pe măsură ce numărul jucătorilor scade, din cerc se scoate câte o minge. Jocul se termină când rămân în joc doi jucători cu o singură minge.
Vedeți lista completă de jocuri de teambuilding
Plănuiți un teambuilding? Vă așteptăm cu drag la Ferma Club 5*! Iată doar câteva dintre activitățile de grup pe care le putem organiza:
- petrecere in aer liber, cu berbecuț la protap
- muzică live
- degustare de vinuri / cafea / ciocolată
- diverse jocuri de strategie / de echipa, desfasurate pe terenul de sport sau in gradina Fermei (suprafata total de 0.5 hectare)
- jocuri de echipă in cadrul piscinei
- drumeții montane (inclusiv cu challenges pe traseu)
- drumeții in cătunul Muscel
Portofoliul de clienți:
- Printre companiile ai căror angajați ne-au fost oaspeți în cadrul unui team-building se numără:
- Coca-Cola
- Porsche
- Bunge
- Decor Floor
- Mercedes
- Toyota
- Lidl
- Green Horse Games
- True Blue
- MP Cleaning
- Carrefour
- Kaufland
- Bancpost
La Ferma Club 5* va veti bucura de:
- zona de răsfăț: piscină interioară încalzită, saună uscată
- acces gratuit teren sportiv și tenis de masa și jocuri de societate
- lounge-area cu sistem audio și DVD-uri (colecție mare de filme)
- restaurant cu preparate din fermă proprie: naturale, fără bazaconii
- plimbare gratuită cu ponei pentru cei mici
- drumetii montane individuale prin Muntii Bucegi: Cheile Tatarului, Poiana Crucii, Pestera Ialomitei sunt doar trei dintre propuneri
- vizită la Cătunul Mușcel
Va invităm sa ne fiti oaspeti
Imagini din cadrul Ferma Club
Sursă informații jocuri prezentate: cartea „160 de activitati dinamice pentru team-building”, Universtatea din Bucuresti, 2011